Морето край Китен е чисто и безопасно. Това показа проверката на

...
Морето край Китен е чисто и безопасно. Това показа проверката на
Коментари Харесай

РЗИ-Бургас обяви има ли салмонела в морето край Китен

Морето край Китен е чисто и безвредно. Това показа проверката на РЗИ-Бургас. Оценката на качеството на водите е „ отлична “.

Резултатите от двете проби, които бяха взети от специалистите наоколо до къмпинг „ Китен “ и устието на река Караагач предходната седмица, не откриват съществуване на салмонела или проблематична централизация на микроорганизми.

„ Туристите в района могат да бъдат спокойни и да се радват на лятната си почивка. Това се удостоверява и от инспекцията в Китен, и в миналата инспекция на няколко институции в Приморско, която също откри, че няма замърсявания ”, сподели пред БТВ кметът на Община Приморско Димитър Германов.

Той прикани хората да се доверяват на законни източници и да не се всява ненужно напрежение.

Съвместна инспекция на Община Приморско, Басейнова дирекция “Черноморски регион ” към Министерство на околната среда и водите и РЗИ-Бургас, извършена в края на юни в региона на централния плаж в Приморско и крайбрежната алея на курорта, също не откри никакви замърсявания на морската вода.

Според резултатите не се установяват брегови източници на замърсяване, водата в проверявания сектор е очевидно чиста, без цвят, без характерна миризма и без опалисценция на повърхността.

Проверката не открива и нерегламентирано приключване и заустване на отпадъчни води.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР